Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Azucar,el asesino blanco


Ζάχαρη, ο λευκός δολοφόνος


Χειμερινή διατροφή και αρρώστιες, αλληλεπίδραση.

Reservas y enfermedades,su relacion

Είναι  πλέον κανόνας στην εφαρμογή της σωστής μελισσοκομικής πρακτικής,κατά την περίοδο του χειμώνα να αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέλι από τις κυψέλες μας και μετά να ψάχνουμε στο εμπόριο,στα βιβλία, στο διαδίκτυο για υποικατάστατο ή συνταγές, για την παρασκευή του, με βάση τις πιο φτηνές γλυκαντικές ουσίες.

Ακούγεται περίεργο όταν εμείς τις κρύες νύχτες του χειμώνα,καθισμένοι κοντά στη φωτιά με ένα  ζεστό φλιτζάνι τσάι ή ρακί με μέλι στα χέρια μας, συζητάμε με φίλους για το πόσο πολύ αγαπάμε τα μελισσάκια μας.

 Τους έχω φτιάξει, (αγοράσει) μια βανίλια που την τρώνε σαν τρελά.


Αυτό που λέμε στην πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ληστέψει όλες τις τροφές που μάζεψαν με τόσο κόπο για τις κρύες νύχτες τού χειμώνα και τους δώσαμε σκουπίδια.
Υπάρχει στην  ιστοσελίδα μια φωτογραφία ενός μελισσοκόμου που ταϊζει γλειφιτζούρια.
Επιπλέον αυτά τα σκουπίδια τα έχουμε τοποθετήσει και σε λάθος μέρος,αν λάχει και ο χειμώνας είναι βαρύς είναι πολύ πιθανόν τα μελίσσια να μην μπορέσουν να τα φτάσουν,ακόμη και εάν βρίσκονται μερικά χιλιοστά πάνω από το κεφάλι τους και εάν τα φτάσουν να μην μπορέσουν να τα φάνε λόγω της σκληρότητάς τους από το κρύο.
Τώρα αν την τρώνε σαν τρελά την βανίλια, νομίζω ότι είναι υπερβολή να το λες, όταν δεν έχουν άλλη επιλογή.

Η σωστή διατροφή του μελισσιού για τον χειμώνα όπως λέει ο Perone  είναι το

Μέλι που αυτές έχουν μαζέψει και τοποθετήσει στο σωστό μέρος της κυψέλης που μόνο αυτές είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Ζάχαρη, ο λευκός δολοφόνος.


Από τότε που μπήκε η ζάχαρη στην διατροφή μας,μας έχει φέρει και αρκετές καινούριες ασθένειες όπως το σκορβούτο ,ο διαβήτης,η υπογλυκαιμία,η υπερκινητικότητα και η σχιζοφρένεια.
Υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες για το πόσο κακό μας προκαλεί η ζάχαρη.Αρκετοί από εμάς έχουμε πειστεί και την αποφεύγουμε όσο μπορούμε αντικαθιστώντας την με μέλι.Το κακό είναι ότι δεν κάνουμε το ίδιο και με τα μελίσσια μας.
Στην Αργεντινή η βιομηχανία της ζάχαρης κατάφερε να επιβάλει την τοποθέτηση μιας ταμπέλας πάνω στα βάζα του μελιού που έχει μια νεκροκεφαλή και γράφει

Αυθεντικό μέλι από μέλισσες,Προσοχή,προϊόν επικίνδυνο, δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών.

Ο Perone λέει ότι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να περιέχεται στις τροφές μας είναι τα ένζυμα.
Τα ένζυμα βρίσκονται πάνω σε κάθε είδους τροφή όταν την καταναλώνουμε όπως την έχει δημιουργήσει η φύση,και μας βοηθάνε όταν την τρώμε στην διάσπαση και αφομίωσή της.Όταν επεξεργαζόμαστε  την τροφή με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και με το απλό βράσιμο, σκοτώνουμε τα ένζυμα και αυτό μας δημιουργει εσωτερικές διαταραχές με φυσικό επακόλουθο να είμαστε επιρρεπείς στις διάφορες ασθένειες.


Λίγα λόγια για τη μετάφραση


O Oscar Perone, στο εγχειρίδιο που είχε την καλοσύνη να μας δώσει,αναλύει το  κάθε θέμα με πολλές λεπτομέριες και επαναλήψεις,αναφέροντας και ένα πλήθος από τις πηγές του με τις ανάλογες συνδέσεις,(οι οποίες δυστυχώς τις πιο πολλές φορές δεν λειτουργούν).
Λόγω του μεγάλου μεγέθους του κειμένου θεώρησα ότι είναι αδύνατη η μετάφρασή του λέξη  προς λέξη μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα,γι'αυτό αποφάσισα να διαβάζω πρώτα το κείμενο και μετά να προσπαθήσω να αναφέρω τα βασικά με δικά μου λόγια.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

3 σχόλια:

  1. σωστα κανουν στην αργεντινη, πραγματικα δεν κανει να τρωνε τα παιδια πριν συμπληρωσουν το 1ο ετος της ηλικιας τους. και καλα κανουν και βαζουν νεκροκεφαλη γιατι πραγματικα μπορει να πεθανουν .
    στο μελι μπορει να υπαρχουν σποροι του κλωστηριδιου της αλαντιασης , που ο ανθρωπος μεχρι να συμπληρωσει 1 ετος δεν εχει ακομα την αμυνα για να τους εμποδισει να βλαστησουν στον οργανισμο του, με κινδυνο της ζωης του.
    παιδια που πεθαινουν καθε χρονο απο τετοια περιπτωση οφειλεται σε αγνοια των γονιων του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παράπονό μου είναι,γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με την Ζάχαρη που έχει πολλά περισσότερα θύματα.

      Διαγραφή