Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Το παστέλι


Ένα απλό παραδοσιακό γλυκό.

Το βρίσκουμε με διάφορα συστατικά και ονομασίες στο εμπόριο, και για τους μερακλήδες υπάρχουν αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο.
Εάν τυχαίνει και είσαι μερακλής του είδους, δεν θα σου κόστιζε ούτε σε χρόνο μα ούτε και σε χρήμα εάν δοκίμαζες και την δική μου παραλλαγή.

Χρόνος παρασκευής,
πέντε λεπτά.

Υλικά,
σουσάμι - διάφοροι ξηροί καρποί, (τεμαχισμένοι) - και μέλι.

Εργασία,
σε ένα ρηχό σκεύος καβουρντίζουμε πρώτα του ξηρούς καρπούς.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι ανάλογος από το μέγεθός τους και από την δύναμη της εστίας.
Μόλις ετοιμαστούν, προσθέτουμε το ανάλογο σουσάμι,ανακατεύοντας συγχρόνως με ένα ξύλινο κουτάλι.

Μετά από ένα λεπτό, όλα αυτά τα αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολάκι.
Προσθέτουμε αμέσως το μέλι, το ανακατεύουμε με την βοήθεια δύο κουταλιών και...

Καλή σας όρεξη???

Τρώγεται ζεστό ή κρύο και έχει ένα υπέροχο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου