Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η γιαουρτιέρα

17/12/2010 είχα κάνει αυτήν την ανάρτηση.

Όταν ένα κιλό γάλα μας δίνει ένα κιλό γιαούρτι και όταν όλη αυτήν την δουλειά την κάνει πρόθημα ο Lactobacillus Bulgaricus δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Γι'αυτό και εγώ πήρα












Ο θερμοστάτης είναι αγορασμένος από μαγαζί ηλεκτρονικών, (3 με 4 ευρώ) και υπάρχει σε δυο τύπους ο ένας είναι για θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου και ο άλλος για 40.
Και επειδή στον Lactobacillus Bulgaricus του αρέσει να εργάζεται στους 35 βαθμούς δεν του χάλασα χατήρι.
Για να κάνεις γιαούρτι χρειάζεται να έχεις γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Σε κάθε λίτρο προσθέτεις δυο κουταλιές της σούπας από Lactobacillus Bulgaricus, το ανακατεύεις καλά, το βάζεις μέσα σε μπολάκια, τα μπολάκια τα βάζεις μέσα στο κουτί, το κουτί στην πρίζα και μετά από ένα 24ωρο ως δια μαγείας το γάλα έχει γίνει γιαούρτι.
Η αλήθεια είναι ότι μετά από λίγο καιρό τόσο γιαούρτι το βαριέσαι και δεν έχεις που να βάλεις το κουτί μέχρι να σου ξαναέρθει η όρεξη.
Και εκεί που αντιμετώπιζα αυτό το πρόβλημα...

Ρε μπας?

και οι γιαουρτιέρα μπορεί να γίνει εκκολαπτήριο για βασίλισσες?
Ένα θερμόμετρο μου έδειξε ότι κρατά την θερμοκρασία γύρο στους 33 με 34 βαθμούς.
Το πως σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω? είναι κάτι που θα το γράψω σε μια μελλοντική μου ανάρτηση.
Το αν δουλεύει?είναι κάτι που θα το ξέρω την Άνοιξη.

8/7/2011 έκανα την πρώτη δοκιμή με κελιά σμηνουργιάς και είδα ότι η κατασκευή δουλεύει.






Λεπτομέρειες για την κατασκευή θα γράψω τον Φθινόπωρο, όταν θα έχω κάνει και άλλες δοκιμές.

Καλό Καλοκαίρι.

2 σχόλια:

  1. Πολύ έξυπνη και απλή κατασκευή!!Μπράβο!!Τον Lactobacillus Bulgaricus που τον βρίσκεις? Τι γάλα χρησιμοποιείς?
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον! :) καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή